جنگ نرم
جنگ نرم مترادف اصطلاحات بسیاری در علوم سیاسی و نظامی است. در علوم نظامی از واژه هایی مانند جنگ روانی یا عملیات روانی و در علوم سیاسی از واژه هایی چون براندازی نرم، تهدید نرم، انقلاب مخملین و اخیرا به واژه انقلاب رنگین برای تبیین این اصطلاح استفاده میشود.
گاهی به جای جنگ از واژه های تهدید یا قدرت نیز استفاده می شود، ولی در نهایت هر دوبه یک مفهوم ختم می شوند. نظریه جنگ نرم طی دهه های اخیر وارد ادبیات سیاسی شده است و "ژوزف نای" از اندیشمندان معاصر معتقد است، مبنای قدرت سخت یا جنگ سخت بر "اجبار" و مبنای قدرت نرم بر "اقناع" است، او برخلاف بعضی از صاحب نظران، اقتصاد و دیپلماسی را در زیرمجموعه قدرت سخت قرار داده و تنها از رسانه بعنوان قدرت نرم نام می برد.
در تمامی اصطلاحات بالا هدف مشترک تحمیل اراده گروهی بر گروه دیگر بدون استفاده از راه های نظامی است. اما از آنجا که در مورد گستردگی و حوزه فعالیت هر کدام اتفاق نظر وجود ندارد؛ اشاره کوتاهی به هر کدام از واژه های مذکور و سابقه تاریخی آنها خواهیم داشت.
مبنای قدرت سخت یا جنگ سخت بر "اجبار" و مبنای قدرت نرم بر "اقناع" است ادامه مطلب...
اشاره: مجله آمریکایی فارین پالیسی در شماره اخیر خود در لیست 100 متفکر جهان، "بن برنانکی " رئیس بانک مرکزی آمریکا را اولین نفر، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا را دومین نفر و سومین نفر را زهرا رهنورد، همسر میر حسین موسوی، کاندیدای شکست خورده انتخابات دهم ریاست جمهوری، به عنوان مغز متفکر جنبش سبز ایران معرفی کرده است. ادامه مطلب...
جنگ نرم با بیماری های زمستانی
با شروع فصل زمستان و افت ناگهانی دمای هوا، نرخ ابتلا به عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی، آسم و بیماریهای پوستی افزایش پیدا میکند.
سرمای هوا موجب بروز مشکلات و ناراحتیهای متعددی همچون آسم، گلودرد و عفونتهای سینوسی میشود و این بیماریهای مستلزم مراقبتهای درمانی بیشتری هستند. در مدت زمان بروز این بیماریها اغلب افراد به درمانهای خانگی روی میآورند که استفاده از نمک به عنوان یک ترکیب ضدعفونیکننده، رایجترین شیوه درمان و پیشگیری به حساب میآید.
نمک میتواند عفونت دستگاه تنفسی، اضطراب، عفونت سینوسها،عفونت گوشها و گلودرد را درمان کند که برخی از موارد کاربرد آن برای مقابله با بیماریها به شرح زیر است ادامه مطلب...
قدرت نرم توانایی تأثیرگذاری بر دیگران برای کسب نتایج مطلوب از طریق جذابیت به جای اجبار یا تطمیع است.
ایده جذب به عنوان نوعی از قدرت به فیلسوفان چین باستان ازجمله لائوتسه در قرن هفتم قبل ازمیلاد برمی گردد.
قدرت نرم با دو بعد از نظریه ابعاد سه گانه قدرت (برجسته سازی و قدرت بنیادین) که استیون لوکس در کتاب «قدرت: بینش افراطی» ارائه کرده است قابل مقایسه است.
این مفهوم را اولین بار جوزف نای از دانشگاه هاروارد در سال 1990 درکتابی، تحت عنوان «تغییر ماهیت قدرت امریکایی» مطرح کرد. وی در سال 2004 مفهوم قدرت نرم را درکتاب «قدرت نرم: راه موفقیت در سیاستهای جهانی» بسط داد.
در مقابل قدرت نرم واژه تهدید نرم معرفی می گردد که مفهوم ان را تحولاتی میدانند که موجب دگرگونی در هویت فرهنگی و الگوی رفتاری مورد قبول یک نظام سیاسی می شود درحال حاضر این واژه درسطح بینالمللی به طور گسترده مورد استفاده تحلیل گران قرار گرفته است. به عنوان مثال هو جینتو، رئیس جمهور چین در هفدهمین مجمع حزب کمونیست در سال 2007 گفت: چین نیازمند افزایش قدرت نرم خود است، و روبرت گیت وزیر دفاع ایالات متحده درمورد نیاز به توسعه قدرت نرم امریکا صحبت کرد. در سال 2010، معاون سابق رئیس جمهور تایوان، به کره جنوبی سفرکرد و استفاده تایوان از قدرت نرم به عنوان الگویی برای حل درگیریهای بینالمللی را حمایت نمود. ادامه مطلب...
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای مجلس خبرگان یکی از وظایف علما و روحانیون را حفظ و تقویت روحیه امید در مردم بویژه جوانان دانستندو تأکید کردند: باید دائماً در کوره امید دمیده شود، بخصوص که نشانه های امید فراوان است .
حضرت آیتالله خامنهای یکی از نشانه های امید را، استمرار موفقیت های روزافزون ملت ایران ارزیابی و خاطرنشان کردند: عظمت کنونی و مرکزیت فکری ملت ایران در دنیای اسلام، تسلط گفتمان دینی در کشور، پیشرفتهای علمی و فناوری، نفوذ سیاسی و بین المللی نظام اسلامی و اقدامات زیربنایی عدالت محور در کشور، دستاوردهای شگرفی است که قبل از انقلاب اسلامی و یا در ابتدای پیروزی آن، غیرقابل تصور بود.
ایشان این دستاوردها را نشان دهنده پیشرفت نظام اسلامی دانستند و افزودند: یکی دیگر از نشانه های پیشرفت، سراسیمگی، عصبانیت و شدت عمل دشمن است.اگر نظام اسلامی پیشرفت نداشت، دشمنان تا این حد سراسیمه و عصبانی نمی شدند .
دیدار اعضای مجلس خبرگان با رهبر انقلاب 1391/12/17
با توجه به وظیفه ای که رهبر عزیزمان معین فرمودند و اینکه در دیدار با مسئولین رسانه ملی در سال 88 یکی از وظایف مهم رسانه را نشان دادن پیشرفت ها و کارآمدی نظام قرار دادند، درصدد شدیم تا با پست هایی با کلید واژه کارآمدی نظام به مصادیق پیشرفت ایران اسلامی بپردازیم. در این پست به مواردی که مقام معظم رهبری به پیشرفتهای ایران اسلامی اشاره کرده اند به طور خلاصه و گذرا می پردازیم.
من نمونههائى از پیشرفت ملت ایران را عرض میکنم؛ هر کدام از اینها یک شرح مفصل و مصداقهاى متعدد دارد.
یک نمونه از پیشرفت ملت ایران، غلبهى بر همهى چالشهاى سیاسى و نظامى و امنیتى و اقتصادى در طول این سى و سه سال است.
نمونهى دیگر از پیشرفت ملت ایران این است که ما ملت ایران، امروز از لحاظ قدرت سیاسى، از لحاظ قدرت تأثیرگذارى بر تحولات دنیا و حضور در فعل و انفعالات منطقهى خودمان، بلکه دیگر مناطق جهان، از اول انقلاب بمراتب قوىتریم.
یک شاخص دیگر، حجم خدمات عمرانى و آبادانى در این کشور پهناور است. امروز شما میتوانید در همهى گوشه و کنارهاى این کشور، خدمات عمرانى را، خدمات آبادانى را، سازندگى را به معناى وسیع کلمه مشاهده کنید؛ ادامه مطلب...